Schluss

’t is gedaan…

Advertenties

4 thoughts on “Schluss

 1. Ik begrijp je overwegingen. Laatst dacht ik ook: tijd voor een nieuw verhaal! En toen wou ik een nieuwe blog. Zeker omdat je uit de anonimiteit bent getreden, kan ik me voorstellen dat het raar is dat dit allemaal op internet staat. Maar de volgende overwegingen: (1) ik denk dat jouw blog mensen helpt die zelf in een zoekproces rond depressie zitten, ook de afwegingen mbt medicatie, de gevolgen, … (2) schrijf je om gelezen te worden of omdat het je deugd doet te schrijven? Ik schrijf omdat het er uit moet :). Ik kijk zelden naar mijn lezersaantallen omdat dat niet de pointe is voor mij. Mijn blog aborteren zou mijzelf iets ontnemen. In hoeverre is dat het geval voor jou?

  Like

  1. Ik schreef voor mijzelf. Het was een uitlaatklep, maar nu niet meer. Lezersstatistiekjes zijn nooit mijn belangrijkste drijfveer geweest, het zijn nooit enorme aantallen geweest, maar nu lijk ik voor twee man en een paardenkop te schrijven. En het hoeft gewoon niet meer voor mij. Geen publiek en geen uitlaatklep meer nodig, dan wordt het moeilijk voor mijzelf te verantwoorden waarom zo’n intieme gedachten nog met de hele wereld gedeeld moeten worden.
   Nu, ik heb al een grote kuis gehouden, zowat een derde van de berichten is in de prullenbak gegaan. Alles met foto’s en andere verwijzigen die naar mij zouden kunnen leiden. Dus ’t is al wat veiliger nu.
   Als ik de rest hier laat staan is het voor die mensen die hier terechtkomen en mijn verhaal willen lezen, wie weet hebben ze er wat aan. Maar op termijn haal ik het er toch ooit eens af denk ik.

   Liked by 1 persoon

 2. Ik heb dit vroeger ook gedaan, met vorige blogs. maar achteraf toch een raar gevoel als je je oude werk niet meer kan nalezen. De nood naar een uitlaatklep is iets wat vaker dan tijdens één bepaalde periode zal optreden. Misschien kan je nu ook over andere dingen schrijven? Een deel van storm blijf je toch behouden, diep in jezelf.

  Like

 3. Als je behoefte om hier te schrijven weg is, kan ik het begrijpen. Maar ik zou zeker niet alles overboord gooien. Misschien komt het ooit nog van pas voor een boek of zo.

  Like

Reacties zijn gesloten.